top of page
Search
  • Writer's pictureAylin Tezcan Beyazoğlu

Koronavirüs Analizi


Lee Lehman korona virüs yazısında analizin diğer başkentler içinde yapılabileceğini belirtmişti. Ben bunu İtalya, İspanya ve Türkiye için yapmak istiyorum. Analizde Güneş’in Koç burcuna girdiği 20 Mart 2020 günü haritası ve klasik yöneticilikleri kullanacağım. Astrolojik gerekçeleri merak etmeyenler için kalın yazı tipi ile işaretlemeler yaptım.


İTALYA






İtalya’nın başkenti Roma için çıkarılan haritasının yükseleni Kova burcunda (sabit) yer alıyor. Dolayısıyla bu harita üzerinden yapılacak yorum bütün sene için geçerli. Ülkeyi ve ülke de yaşayanların refahını ve sağlık durumunu temsil eden yükselen yöneticisi Satürn hastaneleri yöneten 12.evde yer alıyor. Yani halk hastanelerde, zayıf ve desteğe muhtaç durumdadır. Satürn aynı zamanda kriz derecesi olan 29 derece (Anaretic degree) bulunuyor. Hastalığı temsil eden Ay’da 12 evde yer alıyor. Ay’ın konumuna horary gözü ile bakarsak hastalık yükselen yöneticisinden yükselene doğru ilerliyor. Bu da hastalığın halk arasında yayılmasının henüz durmadığını gösteriyor. Bunun ikinci göstergesi de hastalığın yöneticisi olan Ay’ın halkın yöneticisi tarafından kabul edilmesidir. Yani halk hastalanmaya devam etmektedir. Ölümün yöneticisi Venüs ise yönettiği Boğa burcunda çok güçlü ve 3. evde yer alıyor. Ölümlerle ilgili haberlerin bütün basında yer aldığını düşünürsek bu normal. Ancak 3 ev aynı zamanda ulaşımı (karayolu, demiryolu, vb.) temsil ettiğinden günlük ulaşımın ölümler ile bağlantılı olduğunu da düşündürüyor. Bu haritada umut verici tek bir nokta var. O da ölümün yöneticisinin hastalığın yöneticisini ağırlamasıdır. Yani hastalık ölüyor. Ancak iki yönetici arasında kare açı olması hastalığın durdurulmasının (ölmesinin) kolay olmayacağını da gösteriyor. İki yönetici arasında ki açı farkı hastalığın durdurulmasının (ölmesinin) 2 ay (ya da 2yıl, ikisi de sabit burçta ve son evde yer aldıklarından daha olası) sonunda gerçekleşeceğini söylüyor. 2 yıl, Lee Lehman’ın Çin için yaptığı analiz ile de uyumlu.


İSPANYA


Bu harita İtalya’nın haritası ile bazı benzerlikler gösteriyor. İlk olarak İspanya’nın başkenti Madrid için çıkarılan haritada da Kova burcu yükseliyor. Dolayısıyla bu harita üzerinden yapılacak yorum bütün sene için geçerli. Ülkeyi ve ülke de yaşayanların refahını ve sağlık durumunu temsil eden yükselen yöneticisi Satürn 1.evin girişinde yani yükselenin üzerinde yer alıyor. Satürn aynı zamanda kriz derecesi olan 29 derece (Anaretic degree) bulunuyor. Hastalığı temsil eden Ay ise ölümün yöneticisi Merkür ile birlikte halkın refahını ve sağlık durumunu temsil eden 1 evde yer alıyor. Yani halk hasta durumda ve ölüyor. Ancak burada umut verici olan bir nokta var. Ölümün yöneticisi olan Merkür hem zararda hem de düşük durumda yer alıyor. Yani ölüm çok güçlü bir konumda değil. Ancak hastalığın yöneticisi olan Ay’ın halkın yöneticisi tarafından kabul edildiğini de unutmamak gerekiyor. Bu da bize hastalığın halk arasında yayılmasının henüz durmadığını ancak ölümlerin bundan sonraki süreçte daha az olabileceğini düşündürüyor. Bir karşılaştırma yapacak olursak bir sene sonunda İspanya’nın ölüm sayılarının İtalya düzeyine ulaşmayacağını düşünüyorum.


TÜRKİYE


Değerli hocam Barış İlhan Türkiye haritası ile ilgili dün çok bilgilendirici ve uzun bir yazı yayınladı. Ben İtalya ve İspanya’da yaptığım gibi haritayı kısaca yorumlayacağım. Türkiye’nin başkenti Ankara için çıkarılan haritaya baktığımızda yükselenin değişken bir burç olan Balık da olduğunu görüyoruz. Bu da bu haritanın yorumunun 21 Eylül’e kadar geçerli olacağını gösteriyor. Yükselenin yöneticisi 11.evde (iktidarın kaynakları/umut) yer alıyor. 11.ev halkın iktidarın kaynaklarından yararlanmak istediğini (yararlandığını) gösterirken aynı zamanda halkın zihinsel tutumunun hastalığın zayıflatıcı faktörlerine dirençli olduğunu da gösteriyor. Ancak hastalığın yöneticisi Güneş halkın refahını ve sağlık durumunu temsil eden yükselen üzerinde (1.evde) yer aldığından halkın hasta olduğunu görüyoruz. Ölümün yöneticisi Mars ise halkın yöneticisi Jüpiter ile kavuşum halinde olduğundan halkın öldüğünü ve sayıların artacağını söyleyebiliriz. Ölümüm yöneticisi olan Mars yücelmiş olduğundan güçlü durumda. Halk tarafında ölümlerin devam edeceğine dair başka bir gösterge de ölümün yöneticisi Mars’ın halkın yöneticisi Jüpiter’i kabul etmesidir. Ayrıca hastalığın yöneticisi olan Güneş’in yönetici gezegeni ölümün gezegeni Mars’tır. Kısaca bu analiz bize önümüzde 6 ay için umut vaat etmiyor.


Beni endişelendiren başka bir konuda şu oldu: medikal astroloji de kişilerin haritalarına bakarken 1 ev hastayı 6 ev de hastalığı temsil eder. Ve 1 ev yöneticisi 6 ev yöneticisinde güçlü ise hasta hastalığın üstesinden gelecek demektir. İtalya ve İspanya haritalarında ülkenin yöneticisi hastalıktan güçlü görünüyor. Ancak Türkiye haritasında hastalık hastadan güçlü durumda.

Herkese Sağlıklı Günler Dilerim.

Evde Kal Türkiye

Aylin Tezcan Beyazoğlu

423 views0 comments
bottom of page